bild

bild

onsdag 5 juni 2013

Det kom en påminnelse om obetald räkning...

Kunde man ju tro.
När det kom ett ilsket gult brev från vår morgontidning.
Adresserat till mig.
Men inte då.
Tydligen är man sedd av storebror överallt.
De visste helt säkert att en viss person här fyller jämnt senare i sommar och ville att vederbörande skulle nyttja erbjudandet om att se till att bli ordentligt firad på den stora dagen.
Gratisannons och allt.
Jo, man tackar.
Jag som skrivit ett antal nekrologer genom åren. Och varje gång sagt - typ, halvt på skoj - till herr B att när den dagen kommer för mig ska jag redan själv ha formulerat mina meningar i min egen minnestext.
För faktum är att jag inte tror att släktingarna skulle ha känt igen sina liv i särskilt många texter man läser.
Dessutom är det ofta riktigt dåligt skrivet.
Nå.
Här fick jag ju faktiskt en fribiljett.
Även om jag förhoppningsvis har fler år att fylla mitt liv med.
Kanske skulle man skicka in en egen text....

Den 15:e juli fyller vår kära(!)(?) Nettan 40 år!
Tänk att det redan gått fyra sekler, eh - decennier sedan en asful bebis med sneda ögon, högt hårfäste och morotsfärgat hår såg dagens ljus!
Som liten var Nettan lillgammal. Svängde sig med svåra ord och klokheter samtidigt som hon spretade med sina krumma ben. När lillebror kom tog hon snällt emot påpucklingar och gliringar utan att ge tillbaka. Kanske något som bidragit till hennes inkapslade ilska.
Familjesitutationen var minst sagt trasslig och när mormor rycktes bort alltför tidigt tappade Nettan fotfästet.
Hon växte upp med sin frånskilda mamma och fick oförtjänt bra betyg trots att hon hellre sportade och var med kompisar/killar än i skolan. Och ett särskilt tack går till vännen herr T som försnillade klassboken med all frånvaro under sista året på gymnasiet.
Alla visste att Nettan skulle bli nåt extraordinärt med sitt fantastiska läshuvud. Och mycket riktigt har hon gått ca 8 år på universitetet och faktiskt lyckats med, eh, med, eh - en heeel "medellång vårdutbildning". Nå. Nog om det.
Nettan har fem pojkar som hon avgudar mer än någonting annat. Det finns inte en sekund som går utan att hon funderar på att hyra ut dem på Blocket så att andra ska få ta del av föräldraskapets mirakel. Hon har tålamod för sju och brinner aldrig av/gråter (kan vi väl säga).
Hon är gift med herr B, som hon varit tillsammans med i 19 år. De är oerhört samspelta och tycker lika om precis allt och fungerar i varje moment som ett väloljat maskineri (host, host).
Den överdrivna kopplingen till diverse husdjur är också någonting som behöver nämnas i sammanhanget. Nettan har haft hamstrarkaninermarsvinråttormössfinkarundulaterpapegojorkatterfiskarvandrandepinnarmassoravhönshundarsalamandergrodorökenråttorochjagvetintehurmångaandradjur.
Nettan är för närvarande sjukskriven för utbrändhet, ångestproblematik och galopperande bipolaritet. Hon saknar dock sjukdomsinsikt och försöker fortfarande fylla varje dag med så många onödigheter som möjligt samtidigt som hon är överdrivet positiv. Med den följden att hon allt som oftast sitter nere på botten av en metaforisk brunn och karvar sig själv med en osthyvel och får panik över minsta lilla när hon tror att ingen ser.
Nettans främsta intressen är att leka nudist, skämta bort livet, undvika prydnader, låta bli att kamma sig samt att dricka vin och lösa korsord i Hemmets Journal.
Födelsedagen firas på samma ambivalenta sätt som Nettan själv har: genom att både fira och inte fira på samma gång. Eller kanske båda två? Eller inget av det? Eller ett mellanting? Eller jag vet: skicka in era förslag så väger hon säkert gärna för eller emot i all oändlighet med sin eminenta ickefungerande hjärna.
Stort grattis i alla fall! Fy fan vad gammal du är trots att du springer runt huset i bikini när det ösregnar!
 
Eller nä.
Jag skickar nog inte in nån egen annons trots allt.
Ibland är det kanske inte så dumt att se sig själv genom andras ögon...

2 kommentarer: