bild

bild

fredag 27 juli 2012

Kontraproduktivt?

Idag hade jag och herr B barnvakt.
För en gångs skull.
För att åka till la stada och bocka av sjutusen ärenden på vår långa lista.
Nå. Min lista. Men dock.
Och för att orka det måste man förstås börja med att äta grekisk buffé till lunch.
Hemskheter vad vi åt! Och aldrig har jag ätit mörare och godare bläckfisk.
Tzatzikin smakade exakt som i Grekland och precis allt annat var också gott.
Sedan satte vi igång...
Halva reapriset lite överallt. Mums!
Å, det är så roligt när man kan shoppa loss!
Stadium har bästa rean, tycker jag. Snygga och praktiska kläder av bra kvalitet. Jag hittade täckbyxor(!) till både 3-åringen och coola 12-åringen. T-shirtar i parti och minut. Till och med 12-åringens favvomärke DC. Och så blev det en skolväska och några hemliga julklappar.
På Indiska hittade jag världens snyggaste tygväskor. Typ säckväv med blomtryck. Löjligt billigt. Så jag köpte en hel bunt. Definitivt roligare att ge bort presenter i än en vanlig papperspresentpåse. Och dessutom billigare.
Som jag skrivit om en massa gånger tidigare gäller det att vara smart när butikerna slänger grejer efter en. Annars drabbas man lätt av köpjävulen och kommer hem med tomt konto och kassar fulla av dåliga impulsköp.
Till exempel måste man se förbi alla korta shorts och hawaiitröjor för att hitta fynden som blir användbara även till hösten. Det roliga är att det faktiskt finns gott om sådana. Folk har väl inte lust att köpa varma kläder när det är juli, över 20 grader och strålande sol, antar jag.
Och så försöker jag köpa i växten. Till 6-åringen hittade jag ett par tuffa mjuka jeans med resår i midjan och muddar längst ner. Jag köpte en storlek för stora så att han kan ha dem hela vintern. Mudden gör ju att han ändå inte trampar på byxan.
Ja, vet ni - hela unghopen känns faktiskt rätt så välekiperad nu.
Annars är underkläder bästa fynden. Åtminstone när man är en ovanligt stor familj. Inte har jag råd att köpa fräcka kallingar till grabbarna för 99 kr/st på ordinarie pris. Jag har nu bunkrat upp för hela höstterminen med strumpor och kalsonger. Och känner mig rik, haha.
Och jag då?
Ähum. Nej, man behöver tydligen inte leva som man lär. Istället för att gå på jakt efter byxor (trist att prova) och vanliga tröjor (äger nog inte en enda) som jag verkligen behöver kom jag visst hem med en knallgrön sommarklänning med vita blommor på.
Jo - vänta förresten! Jag köpte faktiskt en ny bh också. Högst behövligt. En sån där mjuk modell utan push-up, kuddar och annat tjafs. Framknäppt och med kryss i ryggen. Mycket skön. För 49.50. Helt galet.
Jag funderar ofta på det här med inköpspris och förtjänst per plagg. Det måste ju vara rena förlusten att nästintill skänka bort kläderna va? Dessutom...för varje reaplagg folk köper går butiken miste om att få sälja nåt till ordinarie pris. Hur jag än räknar får jag inte ihop det.
I övrigt så gick det vår väg var vi än satte vår fot. Herr B har länge pratat om att köpa nån slags rening till badtunnan, för att slippa byta vatten så ofta. Halva priset på Rusta. Jo, jag tackar jag.
På Ö&B bunkrade jag upp med Vanish till extrapris. Jag har varit skeptisk bara för att reklamfilmerna är så sjukt töntiga, men jag fick ge mig när Vanish slog min gamla vanliga Galltvål och fick bort rödvin från en vit tunika.
På Willys sålde de ut alla sommarleksaker. Så jag köpte en hel kasse. Småsaker som är bra att ha när barnen ska på kalas, lite större saker som är bra att ha för att locka med mellanbarn på stranden och så en del saker som kan användas som mutor för att småtrollen inte ska slå ihjäl varandra.
Puh.
Men vet ni...
Nu kan jag slappna av. Och slipper sätta min fot på stan på ett bra tag.
Godnatt.

2 kommentarer:

  1. Ohh, en sån runda skulle jag med behöva göra, jag missar alltid alla reor bara för att jag hatar att shoppa så jag är aldrig in till stan om jag inte måste.... Eller hatar och hatar, jag hatar att shoppa vardagssaker....

    SvaraRadera
  2. Men vad härligt det lät!! Att vara färdig och slippa åka in mer.. Hur har du det med rösten? Är den bättre?

    Kramar

    SvaraRadera