bild

bild

torsdag 5 april 2012

Psyketikett för Dummies

Jag träffade en kär gammal bekant i det överfulla väntrummet på psyket idag.
Rolig(???) som jag är låtsades jag ignorera honom när jag helt tyst satte mig ner bredvid. Som en klyscha av ett psykfall liksom.
Vilket inte höll särskilt länge i och för sig eftersom jag hade käften med mig.
Vi hann inte prata så länge innan han blev uppropad, men senare i eftermiddag hörde han av sig och undrade om han kanske hade sagt nåt tokigt. Att han liksom begått nåt etikettsbrott. För att han inte visste hur man skulle bete sig i Skammens Väntrum (mitt ord).
Jag sa som det var...
Att det förmodligen finns någon sådan vett-och-etikett-bok-för-psykfall men att jag inte heller har läst den.
Men det är inte alltid lätt att träffas på ett sånt knasigt ställe. Ibland gömmer sig folk bakom en tidning och ibland går de upp och ned för trapporna och räknar stegen högt.
Jag har inga problem (eh, nåja) med att förhålla mig till mina diagnoser och sjukdomar. Men ibland kan det bli knas när man ska förhålla sig till sitt förhållande liksom.
När jag började på Hälsans Trädgård vet jag att jag skrev på bloggen att det var som att hamna i fängelse. Eller åtminstone i en fängelsefilm, för den äkta varan har jag ingen erfarenhet av. Det var nämligen ingen som ville prata om varför de hamnat där. Och ingen ville fråga den nya fången.
Jag vet att det inte är enligt etikettsboken att vara så öppen och frågvis som jag är... men vad fan.
Ni vet vad de säger:
Är skämsfaktorn hög på ett ställe vet man att Nettan är där och skämmer ut sig.
Det gjorde jag säkert idag också.
Kanske lät det som om jag tog mina problem med en klackspark. Kanske var det till och meningen att det skulle låta så. Istället för att ta ett akward oförhappandes möte med en vän med en klackspark.
Ett minfält det där....
För om min vän hade suttit i ett väntrum med armen i gips hade det varit helt okej att fråga. Det hade till och med varit oartigt att inte göra det.
Undrar bara om jag var oartig nu som vällde ut både mitt eget ärende där och frågade hur han mådde?
Fan vet.

4 kommentarer:

  1. Ja fan vet. Men jag vet att du har rätt.

    SvaraRadera
  2. Ja, tänk när jag jobbade som chef och skickade mina medarbetare på samtal på företagshälsovården för att de skulle orka med stressen i jobbet och min chef skickade mig till samma företagshälsovård av samma orsak. Snacka om pinsamma väntrumssituationer.... en etikettbok hade inte suttit fel.../Freja

    SvaraRadera
  3. Håller med Pipan...
    Ha en trevlig Påsk!!

    SvaraRadera
  4. När jag är på psykmottagningen blir jag alltid sugen att göra en sån där incheckning på telefonen. Så att det står på FB att Veronica har checkat in på Prima psykmottagning.....

    SvaraRadera