bild

bild

fredag 15 juni 2012

Så kom det då...

Sommarlovet.
Ja.
Nä.
Jag vet inte om jag orkar skriva om det.
Vi får se hur det blir helt enkelt.
Hittills går jag på knock.
Vi har rantat runt hela dagen.
Kyrkan, restaurang, la stada, handlat lite, osv.
Barnen har shoppat loss för sommarpengar från farmor och momme. Småtrollen har köpt pilbågar för 60 spänn. De lär väl hålla tills imorgon om vi har tur. Men å andra sidan har nog intresset svalnat då så det må ju vara hänt.
8-åringens dröm om rosa hår gick upp i rök igår kväll när vi inte hittade det i en enda butik. Till slut gick han med på att bleka håret istället. Och det var kanske lika bra eftersom kompisen ändå hade fegat ur.
Skolavslutningen blev den bästa för mig på flera år. Ingen skränig skolorkester. Förvånansvärt lite folk. Snabba ryck. Och en momme som gick ut med småtrollen (för att hon hostade så mycket). Ja, jag höll ihop faktiskt. Skapligt i alla fall. Och så lät jag bli att prata med kreti och pleti. Annars blir man vanligen stående på parkeringen och pratar med halva byn. Men alla verkade ha bråttom iväg idag.
Buffélunchen blev riktigt, riktigt lyckad. Med ligisterna vet man ju aldrig men de åt och satt STILL som aldrig förr. Det gjorde jag och herr B med. Men med skillnaden att vi gjorde det som alltid förr. Tyvärr. Det känns som om jag aldrig vill äta igen. Jag hade planerat potatismos och nåt med lax till middag, men det vänder sig nästan i magen bara nu när jag skriver om det.
Ah, snygg har jag varit också. Ni vet, min bästaste svarta volangklänning som jag hade på konfan? Den passar tydligen till alla tillfällen. Svarta sandaler med blingiga trollsländor på och med - håll i er nu: klack!
Nytvättat hår för en gångs skull och till och med lite smink.
Barnen var lite olika snyggt klädda. 6-åringens trasiga, ärvda Bart-tröja med tre hål i är väl inget jag skulle ha valt direkt. Men, men...


6-åringen tar skolavslutningen med ro där han lutar sig mot kyrkans förråd. Han fick ju nämligen sommarlov redan igår. Men noterbart - igen då - är att mamman tar hans klädsel med ro: trasig t-shirt, för korta shorts, söndertuggade foppa och den ständigt närvarande jobbarjackan :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar