bild

bild

måndag 11 juni 2012

Väderprat

Man kan ju tycka att allt pollen skulle ha sköljts bort efter över en veckas konstant regnande. För att inte säga skyfall.
Jag brukar inte klaga på vädret. Men 8 grader är faktiskt inte okej i juni. Trädgården släpar efter och mina pumpor håller på att frysa ihjäl.
Ha! Nu när jag skrev det kom jag på att jag drömde om pumpor i natt. Prydligt förpackade i plastpåsar i min frys. Typ sanndröm.
Äh, skit i vädret!
Idag har 15-åringen hemmadag och "Operation Dagsverke". Alldeles strax ska jag gå upp och väcka honom och överlämna en fin lista med dagens uppdrag.
Han ska få tvätta soffan. Moahahaha! Krångla av alla överdrag, pula in i tvättmaskinen, hänga, dammsuga soffan och så sätta tillbaka alltihop. Det lär ju hålla honom sysselsatt en stund.
Men snel som ja ä har jag lovat att ta med mig en hämtpizza på väg hem från Hälsans, så han blir inte lottlös.
Egentligen skulle han få klippa gräset och städa gården men det var ju det här med vädret...
Eftermiddagen ska slaven ägna åt att tömma garaget på diverse skrot, följa med till återvinningen och så panta tomflaskor. Sånt man kan göra även om det regnar.
Så då vet ni. Det kan väl vara värt en hundring som han sedan tar med sig till skolan och skänker till välgörande ändamål.


På fredag är det skolavslutning. Alla har nedräkning förstås. Utom jag då. Jag som knappt överlever en helg med sju personer som klättrar på varandra. Men min räddningsplanka får bli Hälsans Trädgård. Jag tänker inte ta nån slags semester därifrån. Om inte annat får jag väl åka dit och lägga mig i vilrummet(!).


Vi hade lite tid att fördriva innan cirkusen i fredags. Först blev jag förvånad när 8-åringen ville gå in på Kapp Ahl men det visade sig bli en lyckträff. Alla fyra barnen som var med hittade nämligen skolavslutningskläder. Med realappar på, of course. 15-åringen ligger i vanlig ordning steget före och har planerat att ha sin - redan färdigstrukna - finskjorta på sig. Annars är det faktiskt skönt att det ligger i tiden med vanliga shorts och coola t-shirts. Det känns lite mer användbart än de finkläder jag tiggde till mig då det begav sig.


Enligt tradition går vi alltid på restaurang och äter lunch på skolavslutningsdagen. I år ska vi besöka ett ställe som har kebab-, taco- och pizzabuffé. Det måste väl bli klockrent va?


Men det är inte fredag idag. Det sägs att det är måndag. Och det är många vardagsmåsten kvar att beta av innan veckan är slut. Framför allt måste jag klä mig och komma mig iväg. Jag som är så sugen på att köra moppe får fortfarande bida min tid. Jävla väder!

1 kommentar:

  1. Nettan - håller med dig om vädret!!! DET ÄR SKIT!!!! Riktigt dåligt!! Det borde skämmas!!!

    För övrigt - kram

    SvaraRadera