bild

bild

fredag 8 juni 2012

Sauerkraut

Ja, ska idag äntligen bli dagen när jag åker och lämnar mina prover?
För att pusha mig själv extra mycket tog jag medicinen tidigt igår kväll och har nu, som sig bör, hoppat över den. Det måste nämligen gå 12 timmar efter senaste litiumet för att man ska få lämna blod.
Utbränd-zmart som jag varit ett bra tag nu(!) har jag dessutom planerat att åka ifrån Hälsans Trädgård för provtagningen och kommer alltså inte att åka in till stan enkom.
Visst känns det spikat?
Fan tro´t.
(Det är veckans uttryck, om ni undrar varför det dyker upp så ofta).


I övrigt ska jag fortsätta vara en jobbig förälder och bråka med skolan. Jag vägrar skriva på ett ett skumt papper om 12-åringens överlämning till högstadiet. Plus att sista ordet angående språkvalet ännu inte är sagt. Det är nämligen inte okej att ha 30 elever i spanskan samtidigt som de är 12 och 15 i de andra språken. Snacka om orättvist. 12-åringen vill inte bråka. Han säger att han kan tänka sig tyska istället. Jag har därför lärt honom allt jag kan som han ska framföra till läraren när han ber om en ny språkvalsblankett:
Ich habe sauerkraut in meine lederhosen!


Jag kände mig så upplyft av min nygamla förmåga att bli upprörd att jag nästan kände mig som gamla Nettan. Förr i tiden var jag superjobbig. Särskilt för myndigheter och dylika instanser. Med rätt så goda resultat.


Ja, man roar sig på olika sätt va?


Synd bara att det är för gråmulet för att roa sig med att köra moppe till Hälsans. Men det kommer väl fler dagar.


Herr Lärare åkte just till skolavslutning för sina avgångselever. Uppklädd och snygg. Och lite vemodig. Hans friskola har nu funnits i tre år och det är hans första avgångsklass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar