bild

bild

torsdag 3 maj 2012

Bebisdrömmar och frisörbesök

Natten mot igår drömde jag att jag väntade trillingar.
I natt var det min svägerska som var gravid.
Jag drömmer väldigt ofta om graviditeter, förlossningar och bebisar.
Och det behöver jag inte rusa till bokhyllan och bläddra i drömtydningsboken för att förstå.
Trots fem barn och äggstockar som sjunger på sista versen är min bebislängtan lika stark som den alltid varit.
Jag vet med bestämdhet att det inte blir fler barn här i Dårhuset...men ändå, är det stressande och ledsamt att känna att tiden och möjligheten rinner bort. Och det som triggar de känslorna mest av allt är förstås att lilleman håller på att bli stor. I över 15 år har jag haft småbarn. Lilleman är nu 3½ och alla andra gånger har mina 3½-åringar redan haft syskon. Det blir en tomhet, helt klart. Och egentligen vet jag inte riktigt varför. Jag menar, mina fina skitungar finns ju faktiskt kvar. Nämen gud, varför skulle jag gå in på det nu då?


Det är förresten alltid så märkliga personer med i mina drömmar också. Förut tyckte jag det var kul och berättade gärna för dem att de varit med. Men det gör jag inte längre. Ibland blir det så konstiga blickar nämligen.
Se där - kanske har jag några spärrar trots allt. Haha.
Gamla lärare har en tendens att dyka upp. Jag tror att jag plöjt igenom nästan alla från gymnasiet sista tiden. Kanske en kombo av att jag inte gillar vem jag var då (tack terapin!) och att jag faktiskt regelbundet träffar en av mina gymnasielärare. Irl, som det heter. Haha, nämen hur lät det då? Nejnej, inte på det sättet. Förresten är det en kvinna.


När jag var gravid med trillingarna igår(!) var jag hos min fina fina kompis V i Stockholmstrakten. Det var så verkligt att jag tänkte på henne av och till under hela dagen igår. Jag är verkligen sugen på att åka dit. Så i slutet av dagen...tog barnen in posten och så hade jag fått brev av just henne! Jag tar det som ett tecken på att det är dags att ses. Att vi hade varandra i tankarna liksom. Arlanda Airport, here I come!


Annars är det mycket folk från Hälsans Trädgård som figurerar i mina drömmar. Och flera nätter har de blivit uppblandade - eller förvandlade till - karaktärer ur MC-gäng-serien Sons of Anarchy, som vi ser ett par avsnitt av varje kväll. Hehe, en kul krock i drömmen faktiskt. Nu ingår jag ju inte i så många sammanhang nu för tiden, men jag måste ändå säga att jag sällan eller aldrig ingått i ett sammanhang där jag tyckt om lika många. Så jag drömmer gärna om dem. Kanske inte som laglösa MC-knuttar dock.


Herr B har ju som bekant ett stort film- och tv-serieintresse. Jag kan inte påstå att jag delar det, men jag måste erkänna att det kan vara bra att plocka fram fyra säsonger av nåt meningslöst ur bakfickan när ångesten sätter in på kvällen. Igår tvingade jag dock fram Mästarnas Mästare för att bryta av. Min bästa - och enda - serie. Ändå har jag missat alla avsnitt, så vi får se dem via Play i efterhand. Lite hackigt när man blåser upp bilden på 47-tummaren, men det må ju vara hänt. Ja, jag hejar fortfarande på Wieslander. Även om han surnade till när han pga "tjejerna mot killarna"-tänk från Linda Haglund hamnade i nattduellen.


Om jag mot förmodan ser annat än naturprogram på tv så ser jag...
Ja, gissa?
Nä, det kan ni aldrig.
What not to wear, 10 years younger och Gok´s fashion fix. Alla på BBC.
Jag fullkomligt äääälskar dessa askungeförvandlingar!
Och så sitter jag där och funderar på vad jag skulle vilja ändra på mig själv...
Tja, kanske ta bort två stora leverfläckar i ansiktet....färga ögonbrynen...och klippa mig.
Hehe. I förrgår blev jag så inspirerad att jag faktiskt gjorde det sista. Helt själv. Innan jag hoppade in i duschen. Jag menar, hur svårt kan det va´ när man har vågigt hår med tusen virvlar i hårbotten?
Nu känner jag mig fin. Ja, man ska uuuuunna sig va?


Nej, nu ska jag sluta prata för mig själv, klä mig och sätta på en kanna kaffe. Snart kommer en god vän. Tuvär kan jag inte baka nåt eftersom herr B ockuperar ugnen med sitt långkok av snus(!).




Jag tänkte lägga in en fin bebisbild på lilleman. Så hittade jag den här från dopkalaset. Inte konstigt han har snöat in på rosa va?

1 kommentar:

  1. Jag gillar oxå Wieslander, men han var rätt mesig den här veckan. Vaddå, "kvinnokonspiration", det var ju bara Linda själv som hakade på den, så så mycket till pakt blev det ju inte... Jag gillar honom särskilt eftersom han och en av mina ex en gång i tiden försökte vinna samma tjejs hjärta... Tyvärr var det när de gick i första klass och typ 13 år innan jag dök upp i bilden... Men i mitt huvud kunde det varit mig han var förälskad i...

    SvaraRadera