bild

bild

tisdag 15 maj 2012

En gång var jag till stan tre gånger

Ja, vilken dag.
(I vanlig ordning då, haha)
Först Hälsans Trädgård och en uteförmiddag och lunch i solen...
Så hem och ut med hundarna...
Sedan tillbaka till stan för att träffa Barninterventionstanterna...
Och så fort hem och göra middag...
Så skjutsa en billast med 15-åringar till trafikskolan.
Puh.
Nu räcker det.
Tur jag är ledig imorgon.


Jaja, jag vet att det ser ut som att jag har mycket för mig när jag ska föreställa utbränd.
Men rehabiliteras måste man ju. Undersöka om barnen tar skada av att ha en mamma som inte riktigt är hundra måste man väl också, antar jag. Och när valet står mellan att vara hemma till middagen (kaos) och sitta i lugn och ro i bilen en sväng till så måste man ju än en gång.
För er som undrar vad herr B har sysslat med kan jag meddela att han har jobbat(!), hämtat på dagis, utfodrat barnen med min kyckling, gjort läxan med 8-åringen och dammsugit + torkat golven.
Så. Helt okej arbetsfördelning alltså.
Mitt gamla jag skulle ha gjort allt det där. Så det är ändå stor skillnad. Jag lastar faktiskt av mig det jag kan. Men det är svårt att få det rättvist. Jag menar, smartast är väl att bränna ut en förälder i taget.


Men imorgon....ja, då ska jag sätta igång med trädgården. Ett jobb som inte är ett dugg betungande om man gör det på rätt sätt. Tack och lov går det inte att gräva än så det blir att snygga till några pallkragar och förbereda för grönsaksfrön. Och så ska jag fylla på med jord och kogödsel i de rabatter som tinat fram. Synd bara att det är för tidigt på säsongen för mitt favoritterapijobb: rensa ogräs, haha.


Och så ska jag passa på att slå in paket till den blivande 6-åringen innan han går på långledighet. Hans högsta dröm är att bli "jobbare". Jag är inte riktigt på det klara med vad det innebär exakt, men tydligen har man då i alla fall jobbarbyxor, snusdosa(!) och skitiga händer. Vi spinner på det tacksamma temat - minus snuset då. Han ska få verktyg och hörselkåpor med radio. Mammas man har köpt en hel dress med både varselbyxor och vindjacka. Ah, han kommer att bli nöjd. Ja, Holger alltså. Eller, mammas man också för den delen. Han jobbar som arbetsledare i en gruva och är förstås största idolen.


Hundarna har redan börjat med vårbruket. Som sagt - är det inte ödets ironi att en pedant har FYRA grävarhundar?

3 kommentarer:

  1. Fattar inte vad den där barninterventionen ska vara bra för, dina barn har det ju fantastiskt bra, med världens bästa mamma! När vi var små fick vi "rallarsnus", det var havregryn och russin blandat... Ge honom det i en rund ask så har han snus med!

    SvaraRadera
  2. Tror sonen kommer bli både snygg och superglad över sina presenter!
    Håller med Freja. Dina barn har den bästaste mamman!

    Kram Pia

    SvaraRadera
  3. Jag träffade en femåring som vill bli varm korv när han blir stor. Han gillar mat. När de andra var pepparkaksgubbar på dagis ville han vara äppelpaj. Mat som mat.

    SvaraRadera